Gijs geboren: ? - overleden 30 september 2011

September 2011: Gijs doet het de hele zomer geweldig, hij vindt het heerlijk met zijn vriendinnetje winter is altijd in voor een knuffel en eet werkelijk alles wat je hem voor zet.

Tot we ineens in september een bult voelen. We dachten eerst aan een teek, maar dit was het duidelijk niet. Er bleken meer bulten te komen en ze werden groter. De eerste dierenarts keer er naar trok haar schouders op en wist het niet. Gaf anti-biotica en zei over een week terug te komen.

De volgende arts die er daar naar kijk meldde dat de anti-biotica goed aan was geslagen en wilde zo vlug mogelijk van ons af. Het ging helemaal niet beter! Er kwamen bulten bij! Maar hij wilde eigenlijk niets van mijn vragen en opmerkingen horen, en ik had geen zin om mijn vragen nog aan hem te stellen aangezien ik toch geen serieus antwoord kreeg.

Het zat ons niet lekker, de bulten zijn inmiddels bijna niet te tellen en sommige zijn echt groter. Daarom zijn we vandaag met Gijs naar Dierenziekenhuis Groningen gereden. Met aan de ene kant de hoop dat zij een oplossing zouden hebben, maar anderszijds toch om mijn gevoel te laten bevestigen: tumoren. Maar om hoe dan ook serieus genomen te worden met ons konijn Gijs. En dat werden we gelukkig, de dierenarts is bijna een uur bezig geweest met Gijs maar ook om ons uitgebreid te informeren over wat het zou kunnen zijn.

Helaas kregen we dus zoals verwacht slecht nieuws; tumoren. Om het zeker te laten weten zouden ze een paar bulten moeten wegsnijden en opsturen, maar we hebben besloten niet de hele molen in te gaan met Gijs. We hebben geen idee hoe oud hij is, en een behandeling zou zo weinig kans van slagen hebben dat we het niet dierwaardig vinden om hem dat aan te doen. We kregen pijnstillers mee zodat hij nog een laatste week lekker kon leven. De volgende ochtend keek ik naar hem en was ik eigenlijk helemaal niet blij met mijn beslissing dit nog een week te laten duren. Hij at al een week zijn bikjes niet meer, maar nu reageerde hij nog maar amper op groenvoer. Lekker huppelen door de tuin zat er simpelweg niet meer bij en ik was mij alleen maar bezorgd. Diezelfde dag hebben we hem laten gaan met pijn in ons hart. Wat was Gijs een superkonijn! Mannetje wat gaan we je missen :-(

   

   

 

Winter 2010/2011: Gijs vindt sneeuw helemaal het einde! Normaal maakt hij al geweldige bokkensprongen in de tuin, maar met sneeuw erbij is hij helemaal door het dolle heen.

 

   

   

 

 

Zomer & herfst 2010:P Gijs is enorm opgeknapt en is een flinke vrolijke beer.

   

     

   

     

   

 

      

Zomer 2010: Gijs in de opvang , gevonden op het lentis terrein in Assen, broodmager en vol met teken.