Silly

This is Zilver (Silly) with Amber. Zilver is our does, but she is a real bitch and a bit crazy, therefore most of the time we call her Silly. She doesn't harm us, but she refuses any other animal to approach her or her friend Amber; she'll bite... She’s really protective. However, we can cuddle her as much as we like. In spring and in summer they live in our garden. In fall and winter we bring them inside; they have no idea how to keep themselves warm in the hay...

 

In memoriam Silly 27.06.05

Lieve Sillymeis, wat is het snel gegaan. Van een sterke dame was je in een paar dagen veranderd in een ziek wezentje waar geen hoop meer voor was. We noemde je altijd de kenau van het stel want je speelde altijd de baas over je broertje Amber, hij mocht niets doen zonder jouw toestemming en als je je verveelde ging je hem op zijn kop zitten. Amber liet het altijd gelaten toen, hij is je altijd trouw gebleven en was je rustige kameraad. Jullie hebben een moeilijke periode achter de rug gehad toen jullie hormoontjes gingen opspelen, na jullie castratie hebben we je een tijd apart moeten houden van je broer want je kon hem niet meer luchten of zien. Je beschermde je broertje ook altijd, als er katten of andere konijnen in de buurt kwamen dan zou jij ze wel voor hem wegjagen.
Ambertje zit nu alleen in een hok in onze woonkamer, we hebben hem naar binnen gehaald zodat hij niet eenzaam zijn tijd doorbrengt in het hok buiten zonder jou. Hij zal je enorm missen lieverd en wij ook, meer dan 5 jaar was je er en ineens is het zo snel gegaan. Nooit meer zal ik objectief naar vliegen kunnen kijken, ik walg van ze en haat ze om wat ze jou hebben aangedaan. Je kwam niet meer naar je eetbak op een ochtend en ik dacht dat het door de warmte kwam. Toen ik 's avonds je rug zag wist ik de reden; een enorme wond maakte dat je je ziek en miserabel voelde. Wat ondierlijk was het om te zien dat de maden zich een weg onder jouw huid hadden gebaand, ik had het niet eerder kunnen zien ze zaten te verstopt. Meisje we hebben het nog geprobeerd om je te redden, maar alle medicijnen, zalven en goede zorgen hebben niet mogen baten. Vanavond hebben we in overleg met onze eigendierenarts besloten je niet langer te laten lijden. Er was maar zo'n kleine kans dat je het zou redden en mocht je uitverkoren zijn tot die kleine kans dan waren we nog maanden bezig geweest met een intensieve behandeling om je huid weer te dichten. Lieverd, we wilde je deze ondraagelijke pijn en jeuk niet aandoen en hebben besloten je te laten gaan. We waren bij je toen je weggleed, heb je nog wel gehoord dat ik heb gevraagd of je een knuffel wilt overbrengen naar Tommie daarboven?
We zullen je heel erg missen, en ik beloof je we zullen goed voor Amber zorgen en hem beschermen zoals jij altijd deed. Rust zacht lieve ZilverSilly..